Amerikai palacsinta

Glutén, tej, tojás és cukormentes verzióban. :-)

Tegnap a gyerekek palacsintát rendeltek reggelire. Mivel ez nincs meg hipp-hopp, így előreggelire gyümölcsöt kaptak.

Csak azért nem lett nagyobb, bár a képen a régtegezés pont nem látszik, mert már a végére nagyon türelmetlenek lettek és már tényleg a lábamba csimpaszkodva várták a finom betevő falatot. :-) Úgyhogy gyorsan lefotóztam, és torta cikkekbe vágva tálaltam is nekik, plusz kis pudinggal leöntve, csokireszelékkel megszórva.

Jóízűen falatozták meleg teával. :-)

Recept:

200 g gluténemnetes liszt (én Spar-os univerzális gm lisztet használtam)

3,5 dl bubis víz (működik sima csapvizzel is)

1 dl növényi tej (elhagyható)

1 tk sütőpor

2 közepes alma reszelve

2 evőkanál olaj

Először a száraz hozzávalókat kevertem jól össze, aztán a folyékonnyal folytattam. A víz mennyiségét folyamatosan adtam hozzá, figyelve a tészta állagát. Nekem ennyit vett fel a liszthez.

Egy kerámia serpenyőt kevés kókuszolajjal megkentem, felhevítettem és közepes hőfokon elkezdtem kisütni a palacsintákat. Kisebb átmérőjü pufibb palacsinták születtek a sütőpornak köszönhetően.

Töltelék, amiket most használtam:

házi szilvalekvár

kakaó

vaníliás puding

csokoládé puding kókuszreszelékkel

A tetetére pudingot öntöttem, megszórtam kakaóval és kókuszreszelékkel, ha lett volna készen növényi tejszínem akkor az is ment volna rá.

Nagyon finom lett. Én is ezt ettem, pedig én ehetek "normális" ételt. Én karamellás Roiboos teát ittam mellé.

Variációk fogyasztásra:

Bármilyen töltelékkel ehetjük, sőt még sósan is. :-) felvágottal, növényi sajttal megtöltve, vagy darálthússal, de ami nagyon jellegzetes az amerikai palacsintára, ami nekem valahogy mindig a hűtőben marad, az a Juharszirup.

Az amerikaiak ezt eszik reggelire, amerikai palacsinta, vajjal, margarinnal megkenve és leöntve juharsziruppal.. mm. Isteni. :-) Volt alkalmam eredeti juharszirupos amerikai palacsintában részesülni, finom meleg kapuccsinóval Beata R. kedves barátnőm és férje vendégszeretetének köszönhetően. :-)