Reggeli variációk - Gluténmentes zabpehely fahéjas mézzel

img_3834.JPG

Ezt csak ötletként teszem fel, semmi extra, csak alap reggeli. Normál zabpehelyből is elkészíthető.

Ha nem pékárut, kenyeret szeretnél reggelizni, akkor ez egy remek alternatíva, egyszerű, gyors és nagyon finom. :-) Ha tízóraira betolsz egy almát, akkor délig (ebédig) kibírod.

Amire szükséged van: (növényi) tej, (gluténmentes) zabpehely, méz, fahéj.

Elkészítés: 4-6 evőkanál zabpelyhet összekeverünk kicsivel több tejjel, mint amennyi ellepi. (én növényi tejjel készítem, ami tejszínesebb, ezért nem írok mennyiséget).

Ha betesszük a mikróba 2-3 percre akkor meggyorsítjuk a puhulási folyamatot. Ha kihűlt akkor kivesszük, meglocsoljuk mézzel és szórunk rá fahéjat. Ennyi. :-) Lehet is fogyasztani. Nagyon finom, laktató, egészséges, emésztést segítő reggeli. Én meleg teával fogyasztom.