Reggeli variációk - Gluténmentes zabpehely juharsziruppal, dióval és áfonyával

img_3849.JPG

Ez a reggeli ötlet az alap zabpelyhes reggeli kicsit feltuningolt változata. :-)

Isteni a juharszirup dió párosítás. Az áfonya csak egy plusz ízélmény. Élvezettel ettem minden falatot. Nagyon finom.

Amire szükséged van: (növényi) tej, (gluténmentes) zabpehely, juharszirup, dió, áfonya.

Elkészítés: 4-6 evőkanál (gluténmentes) zabpelyhet elkeverünk kicsit több tejjel, mint amennyi ellepi. Ezután betesszük mikróba, hogy hamarabb megpuhuljon kb 2-3 percre. Amikor nem forró, kivesszük. Meglocsoljuk juharsziruppal és elhelyezünk rajta pár szem diót és pár szem áfonyát. (Tetszés szerint mással is ízesíthető.)

Nagyon finom. Ha tízóraira megeszünk egy almát, akkor ebédig kibírjuk. (ha az ebéd 12-kor van :-)).Egyszerű, gyors, egészséges, emésztést segítő reggeli.

 Jó étvágyat!