Burgonya chips sűtőben

img_4241.JPG

Ritkán, ha megkívánok egy kis színezék, ízfokozómentes ropogatnivalót, akkor ezt sütöm meg, de a krémleveseim mellé is tökéletes választás.

Amire szükségünk van: 3-4 szem közepes nagyságú krumpli, kevés citromlé (citromból), kevés zsiradék (olívaolaj, sertés, kacsazsír, kókuszzsír stb), só, bors.

A krumplikat meghámozom, megmosom, vékony karikákra vágom. Lehet próbálkozni uborkareszelővel, én hajlamos vagyok az ujjamat is lereszelni, úgyhogy nálam marad a jó kis késes megoldás.:-) Beleteszem egy kis tálba, meglocsolom kis citromlével, zsíradékkal, sózom, borsozom és 200 fokos sütőbe 20 percre betolom utolsó előtti rácsra.

Sütési mód szerint választhatunk az alábbiak közül. 

A, egyszerűen ráhalmozom egy tepsire, amit sütőpapírral béletem ki.

B, grill rácsra pakolom a krumpli karikákat az utolsó előtti rácsra, majd alá teszek egy zsírfogó tálcát.

Finom, fűszeres chipsünk születik, amit ehetünk magában, levessel vagy különböző mártogatóssal.

Legközelebb a serpenyős változatát fogom kipróbálni.