Amerikai palacsintatorta tejszínnel meggyel
Glutén, tej, tojás, cukormentes
A kislányok palacsintát rendeltek uzsonnára. Így sütöttem, és palacsintát rendeltek vacsorára. Nem akartam sima "mezeit" sütni, így ezt találtam ki.
Recept a palacsintákhoz:
1 bögre Nutri Free Per Pane liszt
1 ek. almaszósz (1 tojás helyett)
fél csomag sütőpor
csipet só
2 bögre növényi tej
1 tk kókuszzsír
Töltelék: lekvár, juharszirup, kakaó, fahéj. (tetszőleges)
Tetejére: (növényi) tejszín, meggy szemek
Elkészítés: Az összetevőket jól kikevertem. Kisütöttem a palacsintákat, megtöltöttem, feltekertem. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformába egyik sort vízszintesen tettem, másik sort függőlegesen, majd meglocsoltam növényi tejszínnel, nekem most kölestejszín volt lefőzve. A tetejét meggy darabokkal szórtam meg. Betoltam a sütőbe 20 percre.
Nagyon finom krémes, lágy állagú palacsintatorta született.