Palacsinta rizs és köleslisztből
Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül
Újabb palacsinta verzió.
Jelenleg a kedvenc.
Amire szükségünk van:
1 bögre gluténmentes liszt nekem ebből
3/4 bögre rizsliszt
1/4 bögre kölesliszt
1 tk.sütőpor (gluténmentes)
csipet só
negyed érett banán összetörve
2-3 ek.tojáspótló fél dl vízben feloldva, vagy 2 ek.kukorica keményítő 8 ek.vízben feloldva (el is hagyható), akinek mehet a tojás 1 tojás.
2-2,5 bögre (növényi) tej vagy víz (a folyadékot óvatosan öntsük hozzá a tésztához, mert minden liszt különböző mennyiségű folyadékot vesz fel.
fél dl zsiradék (én kókuszolajat használtam) a palacsintatésztába
Nem szükséges így külön kiolajoznunk a serpenyőt, de aki megszokta a mozdulatot az nyugodtan olajozza, zsírozza.
A recept eredetileg búzalisztes recept volt, úgyhogy akinek mehet a glutén, tej tojás, az azzal készítse.
A sütőpor miatt kicsit pufibb palacsintánk születik. Mi nagyon szeretjük.
Elkészítés:
A hozzávalókat kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverem, hagyom állni fél órát a palacsintatésztát, majd enyhén kizsírozott, olajozott serpenyőbe (el is hagyható az olaj, mert van a tésztánkban) 1-2 perc alatt kisütöm mindkét oldalát.
A lányok kakaós "cukorral" szeretik, de bármilyen töltettel tálalható.
Nagyon finom, nagyon gyors. Ebből az adagból 5-6 nagyobb palacsinta készül.