Palacsinta rizs és köleslisztből

Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül

palacsinta_rizs_es_koleslisztbol.jpg

palacsinta_rizs_es_koleslisztbol_2.jpg

Újabb palacsinta verzió.

Jelenleg a kedvenc.

Amire szükségünk van:

1 bögre gluténmentes liszt nekem ebből

3/4 bögre rizsliszt

1/4 bögre kölesliszt

1 tk.sütőpor (gluténmentes)

csipet só

negyed érett banán összetörve

2-3 ek.tojáspótló fél dl vízben feloldva, vagy 2 ek.kukorica keményítő 8 ek.vízben feloldva (el is hagyható), akinek mehet a tojás 1 tojás.

2-2,5 bögre (növényi) tej vagy víz (a folyadékot óvatosan öntsük hozzá a tésztához, mert minden liszt különböző mennyiségű folyadékot vesz fel.

fél dl zsiradék (én kókuszolajat használtam) a palacsintatésztába

Nem szükséges így külön kiolajoznunk a serpenyőt, de aki megszokta a mozdulatot az nyugodtan olajozza, zsírozza.

A recept eredetileg búzalisztes recept volt, úgyhogy akinek mehet a glutén, tej tojás, az azzal készítse.

A sütőpor miatt kicsit pufibb palacsintánk születik. Mi nagyon szeretjük.

Elkészítés:

A hozzávalókat kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverem, hagyom állni fél órát a palacsintatésztát, majd enyhén kizsírozott, olajozott serpenyőbe (el is hagyható az olaj, mert van a tésztánkban) 1-2 perc alatt kisütöm mindkét oldalát.

A lányok kakaós "cukorral" szeretik, de bármilyen töltettel tálalható.

Nagyon finom, nagyon gyors. Ebből az adagból 5-6 nagyobb palacsinta készül.