Geszti Eni

Glutén, tej és tojásmentes

geszti_eni.jpg

Ahogy azt korábban a Gesztenyés szívecskéknél már említettem, kifejlesztettem egy gesztenyés csoki verziót Enikő és Bogika részére is Geszti Eszti helyettesítésére.

Nagyon finom lett mindkettő. Alig várom, hogy újabb adagokat készíthessek magunknak. Az ember a sok házi készítésű finomságok mellett el is szokik a bolti egyeníztől, amit anno finomnak találtam, ma már nem esik jól.

Legközelebb annyit változtatnék a Geszti Eni, Geszti Bogi fizimiskáján, hogy vékonyabb csokiréteget csurgatnék a formába, mind az aljára és mind a tetejére. A csokiréteg csurgatásról eszembe jutott a következő krémes desszert ötlete is. :-) "Csak" idő függvénye mikor kerül fel a blogba.

Amire szükségünk van a Geszti Eni elkészítéséhez.

A jól bevált csoki receptünk. Itt is megtalálod.

1/2 pohár kókuszolaj

1/4 pohár cukrozatlan kakaópor

1/4 tk vanília rúd magja

csipet Himalaya só

2,5 csepp természetes (folyékony) édesítő, pl. folyékony Stevia

Natúr gesztenyemassza

Füge lekvár, (barack, málna, eperlekvárral is finom lehet)

szilikonforma

geszti_eszti_6.jpg

Geszti Bogi elkészítése csak annyiban különbözik, hogy elhagyjuk a lekvárt. :-)

Elkészítés:

A csokiréteg hozzávalóit alaposan elkeverjük. Veszünk egy tetszőleges formájú szilikonformát. Lehet nagyobbat, vagy akár kicsi bombon alakút is.

1. A folyékony csokirétegből öntünk a forma aljába.

geszti_eni_1.jpg

Betesszük a fagyasztóba dermedni 1-3 óra.

2. A gesztenyemasszát összetörjük villával. Majd ehhez a formához kb. 1 evőkanálnyit belesimimítunk.

geszti_eni_2.jpg

Újra betesszük a fagyasztóba kb. 1 órára

3. Ezután fügelekvárral kenjük meg. Más lekvárral is finom. (barack, málna, eper)

geszti_eni_3.jpg

Újra betesszük kis időre a fagyasztóba (kb. 1 óra)

4. Folyékony csokiréteggel fejezzük be a rétegezést. (ha időközben a csokirétegünk megszilárdult, vízgőz felett tudjuk újra folyékony halmazállapotba hozni) 

geszti_eni_4.jpg

 Egy éjszakán át dermesszük. Másnap tálalás előtt kivesszük, várunk egy picit, hogy olvadjon a csokiréteg szeleteléshez. Én nem bírtam várni, és eltört a szeletelésnél.

geszti_eni_5.jpg

Kevésbé édesszájúaknak vékony csokiréteggel ajánlom.

Nagyon finom, jégkrémes beütése van. :-)