Geszti Eni
Glutén, tej és tojásmentes
Ahogy azt korábban a Gesztenyés szívecskéknél már említettem, kifejlesztettem egy gesztenyés csoki verziót Enikő és Bogika részére is Geszti Eszti helyettesítésére.
Nagyon finom lett mindkettő. Alig várom, hogy újabb adagokat készíthessek magunknak. Az ember a sok házi készítésű finomságok mellett el is szokik a bolti egyeníztől, amit anno finomnak találtam, ma már nem esik jól.
Legközelebb annyit változtatnék a Geszti Eni, Geszti Bogi fizimiskáján, hogy vékonyabb csokiréteget csurgatnék a formába, mind az aljára és mind a tetejére. A csokiréteg csurgatásról eszembe jutott a következő krémes desszert ötlete is. :-) "Csak" idő függvénye mikor kerül fel a blogba.
Amire szükségünk van a Geszti Eni elkészítéséhez.
A jól bevált csoki receptünk. Itt is megtalálod.
1/2 pohár kókuszolaj
1/4 pohár cukrozatlan kakaópor
1/4 tk vanília rúd magja
csipet Himalaya só
2,5 csepp természetes (folyékony) édesítő, pl. folyékony Stevia
Natúr gesztenyemassza
Füge lekvár, (barack, málna, eperlekvárral is finom lehet)
szilikonforma
Geszti Bogi elkészítése csak annyiban különbözik, hogy elhagyjuk a lekvárt. :-)
Elkészítés:
A csokiréteg hozzávalóit alaposan elkeverjük. Veszünk egy tetszőleges formájú szilikonformát. Lehet nagyobbat, vagy akár kicsi bombon alakút is.
1. A folyékony csokirétegből öntünk a forma aljába.
Betesszük a fagyasztóba dermedni 1-3 óra.
2. A gesztenyemasszát összetörjük villával. Majd ehhez a formához kb. 1 evőkanálnyit belesimimítunk.
Újra betesszük a fagyasztóba kb. 1 órára
3. Ezután fügelekvárral kenjük meg. Más lekvárral is finom. (barack, málna, eper)
Újra betesszük kis időre a fagyasztóba (kb. 1 óra)
4. Folyékony csokiréteggel fejezzük be a rétegezést. (ha időközben a csokirétegünk megszilárdult, vízgőz felett tudjuk újra folyékony halmazállapotba hozni)
Egy éjszakán át dermesszük. Másnap tálalás előtt kivesszük, várunk egy picit, hogy olvadjon a csokiréteg szeleteléshez. Én nem bírtam várni, és eltört a szeletelésnél.
Kevésbé édesszájúaknak vékony csokiréteggel ajánlom.
Nagyon finom, jégkrémes beütése van. :-)