Meghűlésre - Felnőtteknek

Citrom, méz, gyömbér trió.

A legjobb hármas a meghűléses megbetegedésekre. Enyhíti az infulenza tüneteit is, megfázás melelőzésére is kítűnő, torokgyulladásra, immunerősítésre is. 3-4 nap alatt teljesen kipuccol.

Elkészítés:

fél citrom leve

2 evőkanál méz

1-2 kk. reszelt gyömbér, vagy porított gyömbér (fűszer)

A hozzávalókat összekeverjük, öntünk hozzá 2 dl meleg vizet és jó gyorsan megisszuk. Torokgyulladásnál számítsunk égő érzésre, ez teljesen normális. A gyömbér pikáns - fertőtlenítő hatása miatt van. 

Napi 3-4x igyunk ilyen keveréket. 3-4 napig. Addigra a tünetek jelentősen enyhűlnek vagy el is múlnak. Orvoshoz azért mindenképp menjünk el, és használhatjuk kiegészítő kezelésként is. Én sajnos az antibiotikum minden mellékhatására reagálok, így nekem csak ez jöhet számításba. Teljesen kicsinálnak a gyógyszerek.

Saját tapasztalat:

Erős meghűléses megbetegedésnél a 2.nap végénél kicsit "aggódok", hogy mégsem hat teljesen. Enyhíti a tüneteket, de érezzük, hogy a szervezetünk harcol a bacik ellen, csak nem olyan durván. Viszont a 3.-nap reggelre mindig torokfájás,- és takonykormentesen ébredtem. Tehát legyünk kitartóak és higgyünk a citrom, méz és gyömbér remek baktérium és vírusölő hatásának.