Kirándulásra

Amikor nyáron mentünk strandolni, vagy kirándulni, mindig ráment az előtte lévő egész napom, hogy süssek-főzzek a gyerekeknek. Ugye, nem minden helyen van lehetőség mentesen étkezni, így egy ételallergiás gyermek anyukája kb. 1 hétre való ételsorozatot állít össze a következő 1 napra. Legalábbis így volt az első pár alkalommal.

Persze nem fogytak az ételek, amik itthon fogynak. Valamiért kiránduláson, strandoláson a "fast food" megy az ételallergiás gyerekek körében is. Sebaj, ezt is el lehet készíteni egészségesen. Kókuszolajban.

Tetszőleges mennyiségű burgonyát veszünk, meghámozzuk, megmossuk, felitatjuk. Vékony hasábokra vágjuk. Közben egy mélyebb serpenyőben, felhevítjük a kókuszolajat. Jó bőven öntsünk a serpenyőben. Majd a forró kókuszolajunkban kisütjük a krumplinkat. A végén Himalaya sóval megszórjuk. Nagyon, nagyon finom sült krumplink készül így. Nem lehet betelni vele. :-)

A krumpli mellé nagyon kedvelt a gyerekek körében az almás-diós fasírt. Recept itt:

Vittünk magunkkal, házi készítésű kekszeket is, almát és máris leredukálódott a konyhában töltött órák száma kirándulások előtt. :-)