Sertéstarja áfonyaszósszal - burgonyapürével

sertestarja.jpg

Mai ebédem. Egyszerű mégis nagyon finom. :-)

Recept és elkészítés:

500 gramm csontozott sertéstarja

páchoz: só, bors, fokhagymapehely, mustár, bazsalikom, olívaolaj. (ebben a sorrendben) Műanyag dobozba tesszük a pácolt husinkat, majd mehet a hűtőbe legalább egy fél órára, de maradhat bent tovább is, ha nem rögtön akarjuk megsütni.

Amikor kivettük a husinkat, tűzálló tálba rakjuk őket, kicsit még megolajozzuk, ha szükséges, alufóliával lefedjük és 190-200 fokon kb 45-50 perc alatt megpároljuk, (puhának kell lennie a husinak) ezután levesszük a fóliát, egy villával ellenőrizzük a húst, hogy elég puha-e, ha nem, akkor még fólia alatt pároljuk, ha már puha, akkor fólia nélkül rátesszük a pirítás programra. Ez a mi sütőnknél a program végén van, automatikusan beállítva. Akinek nincs ilyen opciója, légkeveréses programon állítson be 5-8 percet 200 fokon, középső rácson.

Burgonya pürével és áfonyaszósszal tálaltam, a krumplit meghintettem egy kevéske szerecsendióval és a sülthúsnak a szaftjával pürésítettem. A szerecsendióval vigyázzunk, nagyon intenzív íze van.

Egyszerű étel, nincs vele sok dolgunk és nagyon nagyon finom. A lányoknak az áfonyaszósz nem ízlett. Ők cseresznyebefőttel ették.