Töltött gombák grillezve

img_3996.JPG

Ezek az isteni finom gombácskák ma készültek. Mmm. nagyon finomak. Kicsit bíbelődös, de megéri a "fáradtságot". Nem is fáradtságnak mondanám, hanem IDŐ-nek. Egyébként kb 20 perc alatt megvan, ha előtte kisütöttünk szalonna darabkákat.

Amire szükségünk van: 500 gramm gomba, (csiperkét használtam), kb. 2-3 ujjnyi szalonna apróra vágva (ízlés szerint lehet több, az a jó, amit jól zsírjára lehet sütni), petrezselyem, 1 közepes vöröshagyma (fokhagyma opcionális), sajt.

Elkészítés: A gombákat egészben alaposan megmossuk, majd letépjük a szárukat, de nem dobjuk ki. A szárakat apróra vágjuk. Ha van előzőleg kisütött szalonnánk, akkor annak zsírjából szalonnástul veszünk kb 1-2 fakanállal, és serpenyőben felforrósítjuk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát, kicsit megdinszteljük, aztán rádobjuk az apróra vágott gombaszárakat, összekeverjük, megszórjuk peterezselyemmel (szárított is jó). Megpároljuk. Elővesszük a gombát, kiskanál segítségével belekanalazzuk a hagymás, gombaszáras, petrezselymes, szalonnapörcös masszánkat, majd minden gombát reszelt sajttal szórunk meg. Sütő grill rácsára sorakoztatjuk őket, és közepes hőmérsékleten 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt már barna a gombán. Nagyon, nagyon finom.

Friss saláta körettel ajánlom, de magában fogyasztva is isteni. Vendégváró falatkáknak is tökéletes.