Pezsgős csülök

img_3984.JPG

Ismét egy "piás" étel. :-) Szintén nagy kedvencünk. Itt is hangsúlyoznám, hogy minőségi pezsgőt használjunk és a csülköt is megbízható helyen vásároljuk, mert pl. az Auchanban vásárolt csülökkel nagyon ráfázhatunk.

Igazából sok dolgunk nincs az étel elkészítésével, az előkészületek is hipp-hopp megvannak, utána csak be kell tolni a sütőbe és az végzi a dolgát. :-)

Amire szükségünk van: csontos csülök (én most 2 db kb 500 grammos csülköt sütöttem ki), só, bors, olívaolaj, minőségi pezsgő. Köretnek való, pl. burgonya.

A csülköket alapossan megmossuk, majd felitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tepsit kiolajozzunk, belehelyezzük a csülköket. Felöntjük 6 dl pezsgővel, letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőbe, alsó-felső sütési programon, középső rácson 2 órán át sütjük. Majd, ha puha, akkor levesszük a fóliát, és vagy rápirítunk, ha olyan a sütőnk, (automatikus - sütési programok befejeztével) vagy ha nem ilyen a sütőnk, akkor légkeveréses sütőbe kb 15 percig 200 fokon sütjük.

Köretnek, tepsis burgonyát javaslok, de ha már nagyon szeretnétek enni a csülköt, akkor simán főtt burgonyát meglocsolunk pecsenyelével, és már tálalható is. Tetszőleges savanyúsággal.

Nagyon finom, belül puha, kívül ropogós héjú csülkünk születik. A pezsgő isteni zamatot kölcsönöz az ételünknek.