Gesztenyés szívecskék

Glutén,tej és tojásmentes

gesztenyes_szivecskek.jpg

Bár esztétikailag még van mit fejleszteni rajta, ízvilága nagyon hasonlít a Geszti Esztiére. :-)

A kislányok nagyon szeretik a Geszti Esztit. "Rászoktattuk" őket, mivel ezzel tudtuk helyettesíteni a túrórudit. Amíg a gyerek nem jár oviba, addig én személy szerint feleslegesnek tartom a gyereket rászoktatni bármilyen nyalánkságra, jobb az, ha nem függ az édes íztől, függetlenül attól, hogy cukor helyettesítővel vagy kristálycukorral készül az az édesség. 

Ha az oviban van bármilyen csoki vagy túrórudi, akkor Geszti Esztit kap.

Itthonra olykor ezt a verziót készítem el, (van egy új fejlesztés, Geszti Eni és Geszti Bogi néven :-) hamarosan feltöltésre kerül :-))

Amire szükségünk van, ha ilyen szívecskékre vágyunk:

Csoki réteg:

1/2 pohár kókuzszsír 

1/4 pohár cukrozatlan kakaó

csipet só (én Himalaya sót használok)

1-2 csepp folyékony édesítő (méz, folyékony stevia)

1 csepp jó minőségű rum (opcionális (én kihagytam most)) (rumaromát nem preferálom)

szilikon forma vagy jégkockatartó

Gesztenyemassza: én bio Maronit használok

Elkészítés:

A csoki hozzávalóit jól összekeverjük. Szilikon forma aljába kanalazunk egy kis csokimasszát, majd megy bele egy réteg gesztenyemassza, (aki szereti a gesztenyemasszába keverhet 1 csepp rumot) végezetül pedig ismét csokimassza. Éjszakára betesszük a fagyasztóba dermedni. Reggel kivesszük, kicsit várunk vele és lehet fogyasztani. Selymes, finom, Gesztenye Eszti egészséges íze van. :-) Az egészség szóra sokan rándulnak, de tényleg finom. :-) Érdemes kipróbálni és inkább ilyenre "szoktatni" a gyereket, ha már mindenképp akarjuk, vagy sodródunk az "árral" (ovi, közösségek).

Megjegyzés: Ha hasonlóan szép, csokibevonatos szívecskékre vágyunk, mint bolti rúd társai, akkor először a formába hagyjuk megdermedni a csoki réteget, majd amikor már megdermedt (pár óra, vagy egy éjszakán át is dermeszthetjük) akkor kerül bele a gesztenyemassza réteg, kicsit ezt is dermesztjük, majd jöhet rá újra a csokiréteg, és akkor elkerüljük a "lepattogzást", átütést, de akinek nincs ideje hosszas folyamatokra, annak ez tökéletes verzió, hogy egyszerre készíti el az édességet.