Finomfőzelék
A lányok és én nagyon szeretjük a finomfőzeléket. Növényi tejjel készítve különleges, finom ízt kölcsönöz neki.
A jó idő miatt nem akartam sokáig pepecselni a konyhában úgyhogy a kenyér és zsemlesütéseket leszámítva, hamar le tudtam a mai ebédet. (ez csak egy része természetesen)
Ez a főzelék most gyorsfagyasztott zöldségkeverékből készült. Régen nem szerettem a gyorsfagyasztott zöldségeket (sem), de ha lehet hinni a csomagolón lévő szövegnek, hogy gyorsfagyasztott eljárásának köszönhetően, sok vitamint tartalmaz, akkor azt is mondhatom, hogy nem csak gyors és egyszerű ebédünk volt, hanem egészséges is..
Hozzávalók:
200g gyorsfagyasztott zöldségkeverék
olívaolaj
2dl növényi tej (én rizstejet használtam)
1,5 csapott evőkanál gluténmentes liszt
só, bors
Elkészítés:
Pici olívaolajon megpároltam a zöldségkeveréket. Amikor megpuhult a zöldség, hozzáöntöttem 2 dl rizstejet. Forráskor hozzászitáltam, teaszűrön 1,5 evőkanál lisztet, kavartam rajta párat, sóztam, borsoztam. Összerottyantottam és már táltaltam is mézes-ketchupos kuktában főtt sertéstarja darabokkal. Bármilyen köret mehet mellé. Akinek mehet a tojás, készíthet tükörtojást is. Fasírttal, csirkecombbal is el tudom képzelni, de ez a verzió önmagában is nagyon nagyon finom. :-)
Borsófőzeléket is lehet ugyanígy készíteni.