Tea Time

img_3630.JPG

1.kép

Nálunk talán nincs olyan nagy hagyománya a teafogyasztásnak, mint Angliában, de tényként közölhetem, hogy mindenki szereti a teát. Mindegy, hogy tél van-e vagy nyár, teát mindig fogyasztunk, csak éppen máshogyan. Nyáron lehűtve, hidegen, jéggel. Ősztől tavaszig melegen kortyolva, eszünk mellé egy kis finom kekszet, süteményt, csokoládét. (vagy gyógyteaként mindenféle testi bajainkra.)

Teát nem azért iszunk, mert szomjasak vagyunk, hanem azért, mert élvezni akarjuk az ízét, a zamatát, az illatát, és mert szükségünk van egy kis szünetre, bármit is csináljunk. Dolgozzunk keményen a munkahelyünkön, vagy neveljünk gyerekeket non-stop. TEA TIME mindenkinek jár. Egy kis szusszanásnyi idő a mindennapi hajtásból. Ha máskor nem, este munka, altatás után. Ezt lehet művelni egyedül is, úgy is élvezetes és családtagokkal, barátokkal, barátnőkkel. Sokan póker közben is teáznak. :-) Tehát a teázási rituálé mégcsak nemhez sem kötött. :-)

Ebben a bejegyzésben az általam fogyasztott teákat fogom bemutatni, kicsit szokatlan módon.

Minden "alkalomra" más tea dukál, és természetesen az sem mindegy miből isszuk. A teázás számomra tradíció. Meg kell adni a módját. Én pl. itthon sem tudok meginni egy teát vizes pohárból, de ha meg máshol kínálják így az totális csalódottság és kiábrándultság érzetéhez vezet.

A hangulatomtól is függ mikor milyen teát és milyen teáscsészét, bögrét használok. Ezeket engedelmetekkel megosztom.

Az 1. képen látható teát a házi készítésű csokis digestive kekszem mellé főztem. Karamellás-tejszínes rooibos tea illett hozzá, ebben a vidám hangulatú pipacsos kislányos bögrében. A tea fogyasztható önmagában is, akár ízesítés nélkül, de bátran ihatjuk "fehéren" (white tea), amikor is, tejet, tejszínt - növényi tejet, növényi tejszínt öntünk hozzá, nagyon finom, különleges ízt bocsájt, az önmagában is finom és lágy, de mégis jellegzetes ízű rooibos teánknak. Kevés mézzel ízesítve igazán isteni. Kötelező mellé fogyasztani finom (egészséges) finomságot. :-)

Próbáljátok ki! :-)

***

img_3868.JPG

2. kép

Ki ne szeretne szép bőrt és minél tovább kitolni az öregedés jeleit a bőrén?
Ki ne szeretné óvni az érrendszerét, elkerülni az érelmeszedést?
Ki ne szeretné erősíteni az immunrendszerét?
Ki ne szeretne egy olyan teát, elérhető áron kortyolgatni, ami segíti zsírégetést?
Ezenfelül javítja a koncentráció képességet, sőt tovább megyek, erősíti a csontozatot, a teában lévő mangán miatt. Alacsony csersavtartalma miatt érzékeny gyomrúak is élvezettel fogyaszthatják ezt a lágy, édeskés ízű, ezüstös színű teacsodát, a Pai Mu Tan-t vagyis a Fehér teát. 2. kép

Én ma beszereztem egy csomag szálas Fehér tea keveréket A De lunában. :-) Ízesítés nélkül is finom.
Egészségetekre!
***