Aprósütemény
Glutén, tej és tojásmentesen
Sorra lebetegedett mindenki az elmúlt egy hét leforgása alatt. A gyerekek csak kekszet kívántak, mivel nem volt itthon kész keksz, így gyorsan sütöttem egyet. Ez egy roppant egyszerű és gyorsan elkészülő keksz. Sütési idővel együtt fél órát vesz csupán igénybe.
A "kekszek" Szőke Krisztina tej-, tojás-, és szójamentes ételek recepteskönyve; Aprósütemények receptje alapján készült. Kisebb változtatásokkal.
Recept az én verziómhoz:
150 gramm Nutri Free Per Panne liszt
150 gramm Mester Sütemény liszt
176 gramm szobahőmérsékletű Liga margarin (ezekhez a lisztekhez ennyi margarint vett fel)
65 gramm nádcukor (a mi ízlésünk szerint még így is kicsit édesre sikerült)
egy csipet só
Az összetevőket összegyúrom, kis göböket formázok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Közepébe kis mélyedést nyomok az ujjammal, amibe csokireszeléket teszek. (lehet diót, lekvárt, magvakat).
Előmelegített 180 fokos sütőbe, középső rácson, 20 perc alatt készre sütöm. Nem szabad tovább, mert megkeményedik.
Szeretem, mert kisbetegek mellett is gyorsan elkészíthető. Egyéb alkalmakra egy finom csésze teával, kávéval is kitűnő.
Eredeti verzió hozzávalói:
300 dkg liszt
20 dkg tejmentes margarin
10 dkg cukor
egy csipet só