Natúr csirkemell chilis őszibarackszósszal

natur_csirkemellfile_chilis_oszibarackszosszal.jpg

Rég írtam bejegyzést. Ennek igazából egy az oka, hogy nincs mindig kedvem a "macerához", már, ami az ételek beállítását, fotózását illeti. Szívesen, örömmel megfőzöm, elkészítem, de az utómunkát inkább rábíznám másra. :-) A kicsi épp itt nyomkodja a laptopomat, úgyhogy lehet lesznek fura elütések.

Ma egy finom rögtönzött étel készült. Szeretem az ilyeneket, amikor kitalálom, érzem a számban az ízét, és addig fűszerezem, amíg pont olyan nem lesz, amilyet elképzeltem. Ebben lelem örömöm, a sima hétköznapi muszáj főzés nem sok örömmel tölt el. :-)

Amrie szükségünk van:

Csirkemellfilé, só, bors, olívaolaj, őszibarack konzerv és leve, növényi tej és tejszín, köretnek burgonya

Elkészítés:

A csirkemell filéket megmosom, törlőkendővel a nedvességet átitatom, sózom, borsozom mindkét oldalát, majd rizslisztbe forgatom és forró olajon mérsékelt tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütöm, amikor így néz ki, mint a képen, már finom omlós belül. Husikat félreteszem.

Közben 4-5 db közepes méretű krumplit meghámozok, felteszem főni csipet sóval annyi vízbe amennyi épp ellepi. Amikor puha, leszűröm a vizet, zsiradékkal (vaj, margarin, olaj és kevés (növényi) tejszínnel puhára töröm.

Chilis őszibarackszósz: 2 evőkanál zsiradékot  (vaj, margarin, olaj) megolvasztok, majd felöntöm 2 dl őszibarack konzervlével. Közben gyorsan 2 evőkanál rizslisztet csomómentesre keverek kb 1 dl (növényi) tejjel. Majd a margarinos őszibaracklés lábasba öntöm, sózom, borsozom és állandó keverés mellett mérsékelt tűzön készre (sűrrű állagúra) főzöm. Tálalás előtt kevés chilit őrlök rá.

Ha nem gond a glutén, a husikat ki lehet sütni finomlisztben vagy más lisztben megforgatva, illetve növényi tej helyett használhatunk tehéntejet.