Tojásos lecsó grill kolbásszal

img_3892.JPG

Reggelire vacsorára egyaránt kitűnő, ha nem rögtön megyünk aludni.

Egy egy gyors változat, mivel a paprika és paradicsom nyáron eltett befőttből készült, tehát semmi dolgom nem volt vele, csak belezúdítottam a serpenyőbe és a tojással összefőztem.

Az étel TOJÁST tartalmaz, erre allergiások tojás nélkül készítsék!

Amire szükség van: 1 evőkanál (kacsa) zsír, 1 nagy fej vöröshagyma,  paprika, paradicsom vagy lecsókonzerv, házi lecsó befőtt, só, bors, 3-4 tojás, chilli paprika, vagy chili pehely, bacon, szalonna (opcionális). Grill kolbászkák. (ez sajtos grill kolbászból készült).

Elkészítés: 1 evőkanál zsiradékon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáöntjük a befőtt, konzerv lecsót (ha frissből készül, akkor a zöldségek apróra vágása után rádobáljuk a hagymás zsiradékra). Kicsit kavarunk rajta, majd hozzáadjuk a tojásokat, jól megkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, chili paprikával, aki szerti. Összefőzzük és már lehet is tálalni. Ha van kisült szalonnánk, vagy baconünk a lecsónkra dobálhatunk pár darabot.

Grill kolbászkák: Sütőben, grill programon barnára sütjük.

Egyszerű, gyors, kiadós ételről van szó. Norbi repetázott.