Habos kakaó tejmentesen

habos_kakao.jpg

Hideg téli estéken mi sem esne jobban, mintegy bögre finom meleg habos kakaó.

A képen látható kakaó különlegessége, hogy azok is fogyaszthatják, akik egyébként tejterméket nem, ugyanis növényi tejből és tejszínből készült.

Amire szükségünk van: 2,5 dl növényi tej, (házi vagy bolti), méz,  2-3 tk. kakaópor, Meggle növényi tejszín.

Diszítés: fahéj por/kakaó/reszelt csokoládé. Pille cukor opcionális.

Elkészítés: Megmelegítjük a tejet, amikor már nem forró, beleteszünk 1-2 tk. mézet, majd ezután instant kakaóporral elkeverjük, a tetejére pedig előzőleg felvert tejszínünket habzsákba tesszük és tejszínhabot "formázunk" belőle. Ízlés szerint megszórjuk a tetejét, fahéjjal, kakaóval, csoki reszelékkel és a közepére pillecukrot is tehetünk..

Nagyon finom, meleg, habos kakaónk születik. Ez így önmagában is laktató, de aki szeretne fogyaszthat mellé kekszet, bonbont is.

Megjegyzés: Meggle tejszín helyett bármilyen más növényi tejszínt is használhatunk. A kakaóhoz illik a Cocomas, kókusztejszín is.