Padlizsános rántotta

padlizsanos_rantotta_1.jpg

Hamis rántottát már tudunk készíteni, kölesből.

Azonban, ha nem diétázunk tojásra, akkor íme egy elkészítési javaslat, amivel kicsit feldobhatjuk a reggelinket.

Amire szükségünk van: 4 közepes méretű (lehetőleg házi) tojás, 2 közepes méretű padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma,  2-4 gerezd fokhagyma, zsiradék (én mangalica zsírt használtam), só, bors, piros paprika.

Elkészítés:  Forró zsiradékon a vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a padlizsánt, kb 15 percig pároljuk. 2-4 gerezd fokhagymát belereszelünk, közben felverjük a tojást, kicsi sóval, ráborítjuk a hagymás, padlizsános, fokhagymás alapunkra. Addig főzzük, míg a kívánt állagot elérjük. Ismét sózhatunk rajta, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Amikor elkészült zöldséggel és friss kenyérrel tálaljuk.

Nagyon finom, kiadós reggeli.