Almával töltött mézes csirkecomb

almaval_toltott_mezes_csirkecomb.jpg

Ebédötlet, ami nem kíván hosszas előkészületet.

Amire szükségünk van: 4-6 csirkecomb (lehet felső és/vagy alsó), almakarikák, só, bors, rozmaring, (egyéb kedvelt fűszerek), méz, zsiradék.

Elkészítés:

A csirekcombokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. Óvatosan a bőr alá helyezünk pár szelet almakarikát. Sózzok, borsozzuk, tetszőlegesen fűszerezzük. A kislányaim nem szeretik az erős fűszerezésű ételeket, így míg kicsik és ha nem akarok 2-3 félét főzni mindennap, akkor az Ő szájuk íze szerint főzök, amit persze folyamatosan alakítok. :-) Max. utólag ízesítek rajta, amennyit lehet.

Kizsírozott (olajozott) tepsibe belehelyezem a combokat, dobálok a tepsibe almakarikákat, vöröshagyma karikákat és fokhagymát. Sütőben puhára sütöm, (ellenőrzöm), majd amikor megphuhult akkor kiveszem, megcsurgatom mézzel és visszateszem pirításra. Vigyáznunk kell, mert hamar odakap. (megéghet).

Köretnek burognyapürét, párolt rizst tudok elképzelni, természetesen a sült almakarikákkal együtt szervírozva.