Natúr őszibarackos joghurtpuding
Ezt a receptet anyukámtól kaptam, Ő meg a barátnőjétől. Különlegessége mi esetünkben, hogy valóban joghurtból készült. Ugyanis Bogika már tolerálja a tejterméket is.
Tehát tejfehérje és laktóz érzékenyek ezt nem fogyasztathatják!!! Növényi tejszínnel lehet helyettesíteni a joghurtot. Úgyis nagyon finom.
Amire szükségünk van:
20 dkg őszibarack konzerv (vagy friss őszibarack)
2 dl natúr joghurt
1 tk. méz
1/2 citrom leve
1/2 narancs leve
4 zselatinlap
Az őszibarackot a joghurttal és mézzel összeturmixoljuk. A citorm és narancslevet felhevítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a hideg vízben áztatott zselatint, majd addig keverjük, amíg feloldódik. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a krémmel. Végül tálkákba adagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom, hűsítő desszertünk születik.