Natúr őszibarackos joghurtpuding

natur_barackos_joghurt.jpg

Ezt a receptet anyukámtól kaptam, Ő meg a barátnőjétől.  Különlegessége mi esetünkben, hogy valóban joghurtból készült. Ugyanis Bogika már tolerálja a tejterméket is.

Tehát tejfehérje és laktóz érzékenyek ezt nem fogyasztathatják!!! Növényi tejszínnel lehet helyettesíteni a joghurtot. Úgyis nagyon finom.

Amire szükségünk van:

20 dkg őszibarack konzerv (vagy friss őszibarack)

2 dl natúr joghurt

1 tk. méz

1/2 citrom leve

1/2 narancs leve

4 zselatinlap

Az őszibarackot a joghurttal és mézzel összeturmixoljuk. A citorm és narancslevet felhevítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a hideg vízben áztatott zselatint, majd addig keverjük, amíg feloldódik. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a krémmel. Végül tálkákba adagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom, hűsítő desszertünk születik.