Fasírt másképpen
Glutén, tej és tojásmentes fasírt. Kicsit másképp :-)
Az eredeti receptet itt találtam.
Már elkészítettem ebben a verzióban is, most viszont kedves volt kollégám Viktor F. javaslatára kipróbáltam dióval is, igaz Ő vega és a diót a hús pótlására értette, viszont, mi még húsevőek vagyunk, így azt nem akartam kihagyni. :-)
Isteni finom lett.
Írom az én verziómat:
500 g pulyka darálthús
2 db közepes alma lereszelve
só
bors
3-4 gerezd fokhagyma
petrezselyem
3 evőkanál lengmagpor (ez tartja össze a masszát, tojást helyettesíti)
1,5 evőkanál darált gluténmentes zabpehely
2 evőkanál darált dió
Ezeket jól összedolgoztam formáztam és sütőben 180 fokon barnára sütöttem.
Pillanatok alatt elfogyott. :-)
Minden húsevőnek ajánlom kipróbálásra! :-)
Burgonyapürével és alma szívecskékkel tálaltam, amit a kislányaim játék süti kiszúrójával szúrtam ki. :-)