Hideg gyümölcsleves

gyumolcsleves_logoval.jpg

A nagy melegekben mi sem esik jobban, mintegy finom, hideg gyümölcsleves. Mindenkinek van bevállt receptje, sokunk mégis szeretjük a régi bevált receptjeinket variálgatni. A fenti képen látható gyümölcsleves is egy ilyen variáció szüleménye. A családunk összes kis és nagy kritikusa kíváló minősítéssel osztályozta. :-) Így megosztom Veletek is.

Amire szükségünk van:

400 gramm cseresznye, 400 gramm meggy (lehet málnával, ribizlivel stb. is gazdagítani, nekem csak ez a két gyümölcsöm volt itthon)

3-4 ek. cukor (én nádcukrot használtam, (cukor mennyiség ízlés szerint eltérhet, lehet több és kevesebb is)

1 csomag vaníliás puding

1 dl tej (növényi is lehet)

2 dl vörösbor (ne féljünk jó minőségűt használni)

1 citrom leve

szegfűszeg

őrölt fahéj

csipet só

Tálaláshoz:

mentalevél diszítésnek

vaníliafagylalt

tejszínhab (Meggle tejfehérje mentes tejszínhab volt itthon, ezt használtam)

Elkészítés:

A kimagozott meggyet és cseresznyét 1 liter vízben a cukorral, csipet sóval, citrommal, szegfűszeggel feltesszük főni. Amikor felfort, megszórjuk fahéjjal és hozzáöntjük a bort. Amíg puhulnak a gyümölcsök a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, amikor a gyümölcsök megpuhultak, akkor folytonos keverés mellett bele öntjük a puding masszát a levesbe, ízlés szerint ízesítjük. (cukor, Eritrit stb.) Felforraljuk, majd lehűtjük. Fogyasztásig 2-3 órát legalább hűtőben tároljuk.

Tejszínhabbal, vaníliafagylalttal tálaljuk, mentalevéllel diszítjük, amely ad neki egy lehetletnyi finom, különleges ízt is.

Fogyaszthatjuk előételként és hűsítő desszertként is. Isteni finom! Próbáljátok ki!