Csokoládékrém - Cukkiniből
Egy nagyon finom kipróbált, letesztelt lágy csokoládékrémet osztok meg Veletek. Ez volt az uzsim. Bűntetlen finomság, ugye mondanom sem kell, csupa egészséges összetevőkből, mégis finom. :-)
Leírom hogyan készült, hogy Te is elkészíthesd magadnak, családodnak ezt az igazán egyszerű, egészséges finomságot, amit kedvedre tuningolhatsz majd. :-)
1. Vettem egy közepes nagyságú cukkinit. Igazából Apukám hozta saját termés.
2. Meghámoztam, megmostam, majd apró kockákra vágtam.
3. 100 ml növényi tejben (kókuszos rizstej volt lefőzve, de mandula tejcsiben is biztos isteni) megpároltam. Ha mehet a tej, akkor 100 ml tehéntejet használj, (bolti dobozosat vagy amilyet használsz) csak dobj bele egy darabka vanília rudat vagy pedig ízesítsd vanília cukorral.
4. Én a tejes cukkinihez adtam 2,5 evőkanál cukrozatlan kakaót és 2 evőkanál Eritritet. Így pároltam kb 10 percig. Amikor a cukkini megpuhult egy magas falú keverőtálba töltöttem a folyékony masszámat. Sűrítésként megszórtam 2 teáskanál chia maggal, de ha ez nincs otthon akkor el is hagyható.
5. Összeturmixoltam. Mély tálkákba öntöttem (lehet poharakba is) dobtam bele pár szem mandulát is, a tetejére pedig tettem pár szem áfonyát, vágtam rá (késsel) csoki forgácsot (én glutén és tejmenteset), öntöttem rá növényi tejszínt (ha mehet a tej, tégy rá tejszínhabot). Locsoltam rá kb 2 teáskanál juharszirupot, majd megint csoki forgácsot. Mennyei finom lágy csoki csoda lett a végeredmény. Nagyon finom, alakbarát allergén mentes finomság a család összes tagjának. :-)