Palacsinta glutén, tej és tojásmentesen
Sokféle palacsinta készül nálunk. Mindig éppen más alapanyagból, ami itthon van, és amit megkívánok és remélem a gyerekeknek is ízleni fog. Náluk ez elég kiszámíthatatlan, mert abban a korban vannak, igen már Enikő is, hogy amit ma jóízűen megesznek nem biztos, hogy következő héten is. Szóval lecke feladva. :-)
Ma egy egészen egyszerű, mezei palacsinta készült nekik, mivel megéheztek a nagy motorozásban és őszi falevél szedésben.
Természetesen búzaliszttel, bocitejjel, és tojással is elkészíthető.
Mai változat:
Recept: kb 6-8 db készül belőle
100 gramm rizsliszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
fél banán (1 tojás helyett)
150 ml növényi tej
110 ml bubis ásványvíz
fél dl olaj (étolaj is megteszi)
Elkészítés:
A sütőport elkeverjük a rizsliszttel, majd a belemérjük a többi hozzávalót is. Kézi vagy gépi habverővel jól összedolgozzuk. 15-20 percig pihentetjük a tésztát. Egy serpenyőt kiolajozunk. Felforrósítjuk az olajat, és közepes lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat, egy merőkanál segítségével. Nem szükséges már újra olajozni a serpenyőt, mert a tésztába tettünk olajat.
Most cukrozott kakaóval töltöttem meg. Finom volt. 1 db-ot tudtam lefotózni, mert folyamatosan fogyott, ahogy készítettem, lehet barnábbra sütni igény szerint, a lányok így kérték.
Megjegyzés: Aki nem szereti a banán ízét, és nem ehet tojást, reszelhet bele almát is, vagy simán 1 evőkanál olaj is mehet bele tojás helyett).