Csemege paprikás sült csirkecomb kukoricás rizzsel

img_3889.JPG

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, ízletes ebéd húsevőknek. :-)

Amire szükség van: csirkecombok, só, bors, csemege paprika (tubusos), olívaolaj, 1 bögre rizs, kukorica(konzerv) vagy fagyasztott, tetszőleges zöldség, (ennek hiányában, ami éppen otthon van pl. kápia paprika) Sütőzacskó.

Elkészítés: A csirkecombokat alaposan megmossuk, szárazra itatjuk egy törlőkendővel. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük vékonyan csemege paprika krémmel és kevés olívaolajjal bedörzsöljük. Ha nem sürgős megsütnünk a husikat, akkor pihentethetjük hűtőben műanyag dobozba, de ha sietünk, akkor nem szükséges bepácolni, hanem egyből mehet be a sütőzacskóba, én a zacskóba szoktam önteni kb 1-1,5 evőkanál olívaolajat. Bekötjük a száját, fogpiszkálóval vagy villával pár helyen megszúrkáljuk, hogy kijöjjön a gőz, és egy tűzálló tepsibe helyezzük.  230 fokos előmelegített sütőbe, közpéső rácson 25 perc alatt megsütjük, szépen megpuhul, aztán még rápirítunk egy kicsit, hogy finom ropogós bőrt kapjunk, aki szereti.

Rizs:

1 bögre rizst alaposan átmosunk, és szitán leszűrűnk. Dupla mennyiségű enyhén sós vízbe teszük. Dobunk a lábasba tetszőleges mennyiségű kukoricát is, (függ mennyire szeretnénk, hogy domináljon a kukorica a rizs ételünken, ezért nem írok mennyiséget).

Amikor a risz elkezd forrni, akkor tartalék lángon főzzük tovább. Kb 10 perc alatt megfő ennyi mennyiség. Elzárjuk a gázt, félretesszük.

Saláta:

Ha van otthon, bármivel tálalhatjuk, saláta, jégsaláta, paradicsom, uborka. Nekem most csak nagy mennyiségű kápia paprikám volt (imádjuk, magában is fogyasszuk), így csak azt tettem a tányérra.

Nagyon finom lett. A lányoknak is ízlett. Befőttel, kompóttal is lehet fogyasztani.