5 perces csokis-diós ropogós süti
Egy újabb 5 perces finomság. Kedvünkre játszhatunk a hozzávalókkal, az ízekkel, bárhogy is készítsük - garantált siker.
Az alapöltet, ahogy már említettem. Fitt Angel-től van.
Hozzávalók a képen látható finomsághoz:
3 evőkanál (gluténmentes) liszt
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál édesítő (cukor, Xilit, méz) (illetve édesítés ízlés szerint történjen, nekem 1 evők.Xilit elég)
1 evőkanál kókuszolaj (zsiradék)
5-6 evőkanál (növényi) tej
Diszítéshez:
(mi esetünkben) tej és gluténmentes csokiforgács (házilag készített vagy pl.Aldi-s Bella, ét tortabevonó)
csokiforgács készítése: késsel "lehámozunk" kis darabkákat a csokiról, jó ha dermedt, olvadt csokiról nehézkés hámozni. :-)
Cornflakes darabkák (mi esetünkben tej és gluténmentes)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük a sütőporral, majd ehhez hozzáöntjük az előre kimért folyékony hozzávalókat. Kis tálkába kanalazzuk a masszánkat, tetejére halmozunk pár szem cornflakes-t és csokifrogácsot, majd betesszük a mikróba 4,5 percre, további 1-2 perc után vesszük csak ki, amikor is könnyen kicsúszik a tálkánkból, és áttehetjük a szebb, dekoratív tánykérkába, a hatás fokozása végett. Szerintem finomabb úgy a sütink. Finom teával, habos kakaóval, kapucsinóval, desszert teával isteni. :-) Lehet rányomni (növényi) tejszínhabot édesebb szájúaknak.
Mindenkinek jár 5 perc nyugi! Enjoy! :-)