5 perces meggyes-mákos

Glutén, tej és tojásmentesen

img_4229.JPG

Imádom a gyors desszerteket. Ez olyan egyszerű, hogy még egy 2 éves is el tudja készíteni. Általában akkor készítem el, ha ebéd után még ennék valami finomat, illetve, ha nincs itthon "kenyerem", akkor ilyet reggelizem. Ezt a luxust mindenki megengedheti magának. :-)

Írom mi szükséges hozzá, természetesen normál verzióban is elkészíthető:

3 ek rizsliszt

2 ek kókuszreszelék

2 ek darált (gm) mák

1 tk (gm) sütőpor

1 ek eritrit, méz stb (de el is hagyható)

csipet só

1 ek zsiradék (kókuszzsírt használok)

5 ek növényi tej (rizs, kókusz, köles stb)

pár szem meggy

csokriszelék (opcionális)

(növényi) tejszín

Az összetevőket összekeverem a csokireszelék és a tejszín kivételével. Egy kis tálkába kanalazom a fele masszát, rádobálok pár szem meggyet (fagyasztottat télen), majd mehet rá a massza másik fele. A tetejére is teszek pár szem meggyet. Majd megy rá egy kis csokireszelék. Beteszem mikróba 5 percre, majd még egy pár percet hagyom állni. Amikor kivettem, átteszem egy másik tányérkába, megszórom porított szőlőcukorral, meglocsolom (növényi) tejszínnel és már lehet is fogyasztani.

Ezt a desszertet a 2 évesem szokta készíteni, persze felügyelettel.:-)

Ihletet Fitt Angel kókuszos-csoki süti receptje adta.