5 perces meggyes-mákos
Glutén, tej és tojásmentesen
Imádom a gyors desszerteket. Ez olyan egyszerű, hogy még egy 2 éves is el tudja készíteni. Általában akkor készítem el, ha ebéd után még ennék valami finomat, illetve, ha nincs itthon "kenyerem", akkor ilyet reggelizem. Ezt a luxust mindenki megengedheti magának. :-)
Írom mi szükséges hozzá, természetesen normál verzióban is elkészíthető:
3 ek rizsliszt
2 ek kókuszreszelék
2 ek darált (gm) mák
1 tk (gm) sütőpor
1 ek eritrit, méz stb (de el is hagyható)
csipet só
1 ek zsiradék (kókuszzsírt használok)
5 ek növényi tej (rizs, kókusz, köles stb)
pár szem meggy
csokriszelék (opcionális)
(növényi) tejszín
Az összetevőket összekeverem a csokireszelék és a tejszín kivételével. Egy kis tálkába kanalazom a fele masszát, rádobálok pár szem meggyet (fagyasztottat télen), majd mehet rá a massza másik fele. A tetejére is teszek pár szem meggyet. Majd megy rá egy kis csokireszelék. Beteszem mikróba 5 percre, majd még egy pár percet hagyom állni. Amikor kivettem, átteszem egy másik tányérkába, megszórom porított szőlőcukorral, meglocsolom (növényi) tejszínnel és már lehet is fogyasztani.
Ezt a desszertet a 2 évesem szokta készíteni, persze felügyelettel.:-)
Ihletet Fitt Angel kókuszos-csoki süti receptje adta.