Kakukkfüves sült csirkecomb fehér mártással párolt rizs és kukorica körettel
Glutén és tejmentes
Már nagyon régóta áhítozom egy kis basemel mártásra, de mivel a kislányok miatt én is tejmentes diétát tartok, így eddig nem került rá sor. Nem is értem miért halasztottam idáig. Isteni finom lett.
Alap basemel mártás recept:
2 ek. zsiradék (vaj, margarin, kókuszzsír, kacsazsír stb)
3 ek. rizsliszt
kb. 2,5 dl rizstej (mennyisége változhat a rizstej sűrűsége miatt. Aki házit használ, mint én, annak sűrűbb a rizsteje, mint bolti társai, óvatosan öntsük a liszthez a tejet, míg a megfelelő állagot elérjük.
csipetnyi Himalaya só
Szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés: A rizstejet felteszem forrni, közben a zsiradékot egy lábasba teszem, amikor felolvadt akkor hozzákeverem a 3 ek. rizslisztet. Csomómentesre keverem (habverővel), kicsit pirítom majd hozzáöntöm a felforrt tejet, ízlés szerint ízesítem, rottyantok rajta egyet és már lehet is tálalni.
Lehet turbózni a basemel mártást, akár kevés citromlével, borssal, sajttal, növényi sajttal,főtt kukoricával, főtt karfiollal stb. Csak a képzelet illetve az aprónép szabhat határt. :-)
Kakkukfüves csirkecomb:
4 db csirkecombot letisztítunk, sózunk, borsozunk és kakukkfűvel beborítjuk. Kizsírozott tepsibe helyezzük őket, a csirkecombok tetejére is vágunk zsiradékot (én kacsazsírt használtam, de lehet vajat, margarint, kókuzszsírt stb).
Alufóliával letakarom és szép pirosra sütöm.
Közben elkészítem a párolt rizst és a párolt kukorica köretet.
Így együtt isteni finom étel születik - gyorsan, könnyen, tej és gluténmentesen! :-) Jó étvágyat!