Fehérborban sült csirkecombok

img_4002.JPG

Imádom az olyan ételeket, amelyek finom borok, pezsgők hozzáadásával készül. Annyira különleges ízt varázsol az ételünknek. Élvezet készíteni és élvezet enni. :-) A jelmondatom, hogy csak azt "kenek" magamra, amit megeszek, (kozmetikum, pl. szőlőmagolaj) itt is igaz, csak azt teszem bele az ételembe, amit meg is iszok. Fontos a jó minőségű borok, pezsgők felhasználása, sokkal finomabbá, zamatosabbá teszi az ételünket, míg egy pacsuli bor csak elrontja.

Ilyen a képen látható étel is, csirkecombok fehérborral megbolondítva. Elkészítése roppant egyszerű.

Amire szükségünk van: csirkecombok, (tetszőleges mennyiség), só, bors, alma, fokhagyma, vöröshagyma, olíva olaj, minőségi fehérbor.

Elkészítés: A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd papírtörlőkendővel felitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, kiolajozott tepsibe rakjuk őket. Vágunk almaszeleteket, hagymaszeleteket, és fokhagymaszeleteket, a húsok közé tesszük őket, pici olajjal megolcsoljuk, és felöntjük félig fehérborral. Alufóliával letakarva 220 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, (ellenőrizzük 30 perc leteltével, hogy puha-e a húsunk, ha még nem, akkor tovább sütjük alufólia alatt) majd rápirítunk, ha van olyan program a sütőnkben, ha nincs, akkor légkeveréses programon kb 8-10 percig sütjük 200 fokon. 

Isteni finom ételünk lesz, akár különleges alkalmakra is, vagy csak szimplán hétköznapra. Krémes burgonyapürével tálaltam, amit meglocsoltam fehérboros pecsenyelével. Igazi ízorgia! :-)