Krémsajtos gomba bacon kabátban

img_4009.JPG

Mivel Norbi imádja a töltött gombákat, így neki ezek a gombák sültek ma a sütőben. Roppant egyszerű.

Amire szükségünk van: 500 gramm csiperke gomba, krémsajt (én Philadelphia-t használtam), kb, 1,5 csomag bacon szalonna.

Elkészítés: A gombákat alaposan megtisztítjuk, leszárítuk. Száruktól gyors, határozott mozdulattal megszabadulunk, ha makacskodik, akkor egy éles kés segígtségét hívjuk. Ezután kiskanál (én a lányok egyik kis műanyag, keskeny kanalát használtam erre a célra) segítségével megtöltjük a gombákat, majd egy tálcán sorakoztatjuk őket a zubbony felvételéig. Amikor megvagyunk az összes gomba megtöltésével, félbevágjuk a bacon szalonnákat, és bebugyoláljuk a félbevágott darabokkal a gombákat. Majd a sütőnk grill rácsára sorakoztatjuk őket, mivel sokan vannak, elég szűkösen, de zsírégetés következtében vékonyabbak lesznek. :-) A grill rács alá helyeztem egy zsírfogó tálcát, mivel én nem szeretem a tepsiből kisurolni a megdermedt zsírt, így belevágtam egy sütőpapírt, így ez fogta fel a krémsajtos-szalonnás masszát. Azt a végén csak hagytam megdermedni a sütőpapíron és könnyed mozdulattal összefogtam és ment is a kukába. A tepsit pediglen laza kézmozdulattal letöröltem. :-) Semmi mancsoskodás.

10 perc alatt közepes grill fokozaton 4-es rácson aranybarnára sütöttem. Illik hozzá a salátaköret, burgonyapüré, párolt rizs, hasábburgonya.

Én is loptam egy-két gombafejet. Melegen piszok finom. :-)