Barackos csirkemell párolt rizzsel

img_4184.JPG

Ez egy gyorsan, könnyen elkészíthető étel. Finom, viszont mégis kicsit fel van dobva a natúr párolt csirkehusink. Lehet tunnigolni kedvünkre.Aamikor ez a kép készült csak barack volt itthon.

Amire szükségünk van: 30-50 dkg csirkemell filé, sültcsirkefűszerkeverék (elhagyható), 1 doboz őszibarack konzerv, 2 evőkanál balzsamecet, 1-2 evőkanál méz (opcionális), 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 közepes fej hagyma (lila is lehet), olíva olaj, chilipor (opcionális).

Körethez rizs, (fehér, barna, jázmin, ami van otthon), főzehtünk bele kukoricát is, aki szereti.

Elkészítés: A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk sültcsirke fűszerkeverékkel. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a husit, megpirítjuk, majd az előzőleg apróra vágott hagymát és zúzott vagy reszelt fokhagymát is hozzáadjuk, ekkor adhatjuk hozzá a chiliport, de csak keveset és a balzsamecetet. Amikor elkészült, megpuhult a csirkemell filénk, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott őszibarack konzervet, amit előzőleg vízzel átmostunk (cukros létől megszabadultunk). Főtt natúr (kukoricás) rizs illik hozzá.

Tipp a húshoz lehet adni lilahagymát, kalifornia paprikát is, hogy még színesebb, gazdagabb ételt kapjunk, de így is nagyon finom.

Jó étvágyat!