Desszert szendvicssütőben
Glutén, tej, tojás és cukormentesen is elkészíthető
Szeretnéd felturbózni kicsit a reggeli, vacsi repertoárodat? Akkor íme egy nagyon egyszerűen elkészíthető ötlet, amit ráadásul a gyerekek is imádni fognak.
Mindenki elkészítheti a saját étrendjének, diétájának megfelelő hozzávalóiból.
Amire szükségünk van.
Szendvics kenyér 4 szelet (a képen gluténmentes kenyérkék láthatóak)
(növényi) tejszín vagy tejszínhab
Tetszés szerinti lekvár (én cukormenteset használtam)
Porcukor
Fahéj
Toffee öntet (házi készítésű recept ebben a bejegyzésben) / Karamell szirup (bolti)
Elkészítés:
A kenyereket bekenjük tejszínnel vagy tejszínhabbal, ha cukrozatlan a tejszínünk, akkor kicsit megszórhatjuk egyéni ízlés szerint porcukorral, ezután megszórjuk kevés fahéjjal, ezután következik a lekvár (mindegy milyen ízesítésű, amilyet szeretünk) utána ráborítjuk a kenyér másik felét. Beletesszük a francia kenyérsütőbe és ropogósra sütjük (pár perc).
Kicsit mancsos lesz, kicsit kifolyik a töltelékünk, de bőven marad benne amennyi kell. Amikor kihűlt, ketté vágjuk, úgy mutatósabb, ha kis háromszögeket kapunk. Ráhelyezzük egy tányérra, megszórjuk porcukorral. A tetejét pedig vagy tejszínnel, tejszínhabbal diszítjük, vagy karamell sziruppal. El tudom képzelni juharsziruppal, mézzel és akár vanília pudinggal, öntettel is.
A legnagyobb kritikusaim a kislányaim és a párom. Nagyon válgoatósak. A kislányom altatásnál ezt mondta: Anyuci köszönöm szépen a desszert vacsorát. Én még ilyen finomat soha életemben nem ettem. Tényleg pillanatok alatt elpuszította. :-)