Desszert szendvicssütőben

Glutén, tej, tojás és cukormentesen is elkészíthető

img_4392.JPG

img_4374.JPG

Szeretnéd felturbózni kicsit a reggeli, vacsi repertoárodat? Akkor íme egy nagyon egyszerűen elkészíthető ötlet, amit ráadásul a gyerekek is imádni fognak.

Mindenki elkészítheti a saját étrendjének, diétájának megfelelő hozzávalóiból.

Amire szükségünk van.

Szendvics kenyér 4 szelet (a képen gluténmentes kenyérkék láthatóak)

(növényi) tejszín vagy tejszínhab

Tetszés szerinti lekvár (én cukormenteset használtam)

Porcukor

Fahéj

Toffee öntet (házi készítésű recept ebben a bejegyzésben) / Karamell szirup (bolti)

Elkészítés:

A kenyereket bekenjük tejszínnel vagy tejszínhabbal, ha cukrozatlan a tejszínünk, akkor kicsit megszórhatjuk egyéni ízlés szerint porcukorral, ezután megszórjuk kevés fahéjjal, ezután következik a lekvár (mindegy milyen ízesítésű, amilyet szeretünk) utána ráborítjuk a kenyér másik felét. Beletesszük a francia kenyérsütőbe és ropogósra sütjük (pár perc).

Kicsit mancsos lesz, kicsit kifolyik a töltelékünk, de bőven marad benne amennyi kell. Amikor kihűlt, ketté vágjuk, úgy mutatósabb, ha kis háromszögeket kapunk. Ráhelyezzük egy tányérra, megszórjuk porcukorral. A tetejét pedig vagy tejszínnel, tejszínhabbal diszítjük, vagy karamell sziruppal. El tudom képzelni juharsziruppal, mézzel és akár vanília pudinggal, öntettel is. 

A legnagyobb kritikusaim a kislányaim és a párom. Nagyon válgoatósak. A kislányom altatásnál ezt mondta: Anyuci köszönöm szépen a desszert vacsorát. Én még ilyen finomat soha életemben nem ettem. Tényleg pillanatok alatt elpuszította. :-)