Csicseriborsókrém
Egy könnyen elkészíthető csicseriborsókrémet mutatok be Nektek, amit konzervből készítünk, mert szükségünk van a lére is.
Amire még szükségünk van:
1 ek. Tahini
0,5 dl olívaolaj
40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv lével együtt)
3-4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény (füszerköménnyel helyettesíthető)
fél citrom leve
só
bors
Tálaláshoz: petrezselyem / koriander
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Én turmixgépet használtam. Tálaláskor meglocsoljuk kevés olívaolajjal és petrezselyemmel diszítjük.
Kedvenc (diétánknak) megfelelő kenyerünkre kenve fogyasszuk, de el tudom képzelni héjában sült burgonya tölteteként is. Nagyon nagyon finom! A gyerekeknek is ízlett.
Lilahagymával, paradicsommal, paprikával, uborkával is fogyaszthatjuk.