Mákkrémmel töltött palacsinta - vaníliás forró csokoládéval

Glutén, tej és tojásmentes

makkremmel_toltott_palacsinta_vanilias_forro_csokival.jpg

Ma a gyerekek újfent palacsintát rendeltek, na de nem akármilyet, mákos-kürtöskalácsos palacsintát. Mai Lilafüredi kirándulásunkon Bogika megérezte a kürtöskalács árusnál a finom vanília illatot és megkívánta.

Innen jött az ötlet, hogy kürtöskalácsos palacsintát süssek :-) Ő aprólékos részletességgel elmagyarázta hogyan készítsem el, én annyit válaszoltam erre, hogy a kürtöskalács részt kihagyom ok? Beleegyezett. :-)

Recept a palacsintákhoz egy korábbi bejegyzésemben: Itt találod.

Ha nem gond a glutén, tej tojás, készítsd a palacsintádat hagyományosan. Recept itt.

Mákkrém:

7 ek. darált mák

3-5 ek porított szőlőcukor (tetszés szerinti édesítő)

1-2 tk. bourbon vanília

1-2 tk. bio reszelt citromhéj (előtte alaposan megmossuk) (elhagyható)

150-180 ml növény tejszín (én rizstejszínt használtam)

Elkészítés: egy mély tálba a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tejszínt óvatosan öntjük hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.Ha nincs tejallergiád, használj normál főzőtejszínt a mákkrémhez.

Amikor a palacsinták megsültek, megtöltjük töltelékkel és feltekerjük. A végén vaníliás porított szőlőcukorral/porcukorral/ porxukorral megszitáljuk.

 

Vaníliás forró csokoládé

Amire szükségünk van 2-3 dl rizstejszín, (vagy normál főzőtejszín), 1 tk. bourbon vanília vagy 1 rúd vanília kikapart magja, 2-3 tk. Nesquik.

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, megmelegítjük és lehet is fogyasztani. Eredmény, sűrű vanília ízű forró csoki. :-) Nagyon finom. Ha cukrozatlan kakaóport használunk, akkor fel kell főzni a rizstejszínt és elkeverni benne a kakaóport, vaníliát, és ebben az esetben adjunk hozzá tetszés szerinti és mennyiségű édesítőt is.